FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Brock is weer terug in basis FC Den Bosch

Brock is weer terug in basis FC Den Bosch

4 oktober 2012 om 16:54

Joey Brock keert bij de uitwedstrijd tegen AGOVV weer terug in de basis van FC Den Bosch. Moreno Rutten verhuist daardoor van links naar de rechtsbackplaats. Tegen Emmen speelde Jeffrey Buitenhuis nog rechtsback. Die is nu zijn basisplaats kwijt.

Brock speelde een sterke tweede helft in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Daarna raakte hij geblesseerd.

Jan Poortvliet gaat het tegen AGOVV verder opnieuw met de combinatie Ralf Seuntjens/Tom van Weert in de punt van de aanval proberen. Dat is deels ook noodgedwongen. Randy Wolters zit een schorsing van een wedstrijd uit. FC Den Bosch zit niet zo dik in de linkerspitsen. Benjamin van den Broek en Jeffrey Vlug spelen nu wat teruggetrokken op de flanken. Maarten Boddaert en Bart van Brakel spelen op het middenveld wat dichter bij elkaar.

"Het voornaamste wat we deze geprobeerd hebben is om de druk weg te halen bij de spelers", zegt trainer Jan Poortvliet. "Het is belangrijk dat ze weer lekker gaan voetballen. Het vertrouwen terugkrijgen is een kwestie van een paar goede momenten. Ik eis wel dat iedereen de grens van zijn knokvermogen haalt."

Met zijn eigen positie - die bij een nieuwe nederlaag mogelijk in het geding komt - is Poortvliet geen moment bezig. "Maar ik weet natuurlijk exact hoe de vlag ervoor staat."

Voor de competitie stak Poortvliet met de Bossche selectie in de Sint-Jan een kaarsje op. Het effect daarvan is nog niet zichtbaar. "Soms komt iets wat je heel graag wil hebben maar niet tot stand. Dan kun je maar één ding doen: er keihard voor werken."

Bron: Brabants Dagblad.nl