FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Keihard veld obstakel voor Poortvliet en co

Keihard veld obstakel voor Poortvliet en co

21 februari 2013 om 12:06

Hoewel Ralf Seuntjens maandag de wedstrijd tegen FC Dordrecht openbrak met zijn invalbeurt, zal hij vrijdagavond niet in de basisopstelling van het treffen met SC Cambuur staan. De lange spits heeft last van een enkelblessure en traint apart.

Bovendien wil trainer Jan Poortvliet rekening houden met het veld, dat waarschijnlijk keihard zal zijn door de vorst. Bij de laatste training hield hij nauwlettend de wendbaarheid van Jelle de Bock in de gaten. De Belgische verdediger is dit seizoen toch al zo blessuregevoelig. "De spelers moeten zich natuurlijk wel lekker voelen op een harde ondergrond. Ik verwacht van ze dat ze ook na de warming-up nog durven zeggen dat ze zich eventueel niet veilig voelen. Zo professioneel moeten ze zijn", zegt Poortvliet tegen het Brabants Dagblad.

Bart van Brakel is een lichtvoetige speler die de oefenmeester goed kan gebruiken op een dergelijke ondergrond. De middenvelder zit echter midden in een vormcrisis. Maar ondanks de mindere invalbeurt tegen Dordrecht denkt Poortvliet Van Brakel's voetballende vermogen nodig te hebben.

In de selectie van FC Den Bosch ontbreken wel Joey Brock en Bruno Appels. Brock, tegen Dordrecht nog disciplinair buiten de groep gelaten, raakte in een wedstrijd van de beloften geblesseerd en trainde net als Seuntjens apart. Appels is herstellende van een enkelblessure. Zijn plaats wordt ingenomen door Petar Stoskovic. Dat 19-jarige talent uit Woudrichem was eerst basketballer en staat pas een paar jaar onder de lat. Hij keept sinds deze zomer bij FC Den Bosch.