FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Bosschenaar van de maand september

Bosschenaar van de maand september

1 oktober 2013 om 10:46

Waar in de maand augustus FC Den Bosch nog ongeslagen bleef, verloor de ploeg van Ruud Kaiser in september maar liefst driemaal. Er werd wel een punt meer veroverd dan in augustus. Ook na deze tegenvallende maand gaan we weer stemmen..

September begon met een kansloze 3-0 nederlaag in Venlo. Na een gelijkwaardige eerste helft was VVV-Venlo in de tweede helft veel sterker. De 3-0 nederlaag was dan ook terecht. In deze wedstrijd viel rechtsbuiten Furhgill Zeldenrust geblesseerd uit. De nieuwe aanvaller Erik Quekel debuteerde.

Op zaterdag 7 september werden de supporters voor het eerst geconfronteerd met een nieuw aanvangstijdstip; zaterdagmiddag half vijf. Ook de spelers leken hieraan te moeten wennen, want door persoonlijke fouten verloor FC Den Bosch met 2-4 van FC Volendam. Daar kon ook de teruggekeerde Barry Maguire, die nog voor rust inviel, niets aan veranderen. Namens FC Den Bosch scoorden Alexander Mols en invaller Jordy Thomassen tot tweemaal toe de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker viel niet. Een negatieve hoofdrol was weggelegd voor de arbiter van dienst, die FC Den Bosch op slag van rust een zuivere strafschop onthield.

Na anderhalve maand competitievoetbal boekte FC Den Bosch de week na de deceptie tegen FC Volendam eindelijk haar eerste competitiezege. Wouter de Vogel was matchwinner in een wedstrijd tegen FC Oss zonder kraak of smaak. Veelzeggend was dat in de Noord-Brabantse derby geen enkele gele kaart viel.

FC Den Bosch had even de smaak te pakken en een week later werd in eigen huis Jong PSV verslagen. Na een statement van de supporters tegen FOX Sports kwamen de beloften van PSV al na vijf minuten op voorsprong, maar de vijf supporters in het uitvak konden uiteindelijk niets vieren. Nog voor rust had FC Den Bosch de achterstand omgedraaid dankzij twee goals van Ralf Seuntjens. Het was echter niet allemaal hosanna: Wouter de Vogel viel geblesseerd uit en zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen.

Het bekeravontuur van dit seizoen zat er snel op. Zonder Bossche supporters in De Galgenwaard kon Den Bosch niet opnieuw stunten. FC Utrecht won met 4-1 van FC Den Bosch, dat wel kansjes had om Utrecht pijn te doen maar tekort kwam. Het Bossche doelpunt kwam van de voet van een Utrechter, die een voorzet onbedoeld in eigen doel gleed.

Iedereen keek daarom reikhalzend uit naar de eerstvolgende competitiewedstrijd, want FC Den Bosch zou weer aansluiting gaan vinden bij de subtop in de eerste divisie. Het liep echter uit op een complete deceptie: de semiprofs van Achilles ’29 wonnen met 0-2 in Den Bosch. FC Den Bosch had legio mogelijkheden, maar kon niet scoren. Daardoor staan we na tien wedstrijden op plek 16.

Wie was volgens jou de uitblinker in de maand september?
Laat het weten op onze stempagina!