FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Gifbeker blijkt nog steeds niet leeg

Gifbeker blijkt nog steeds niet leeg

4 oktober 2013 om 23:07

De gifbeker die FC Den Bosch en haar fans al anderhalf seizoen drinken, is nog altijd niet leeg. Vrijdagavond werden de Bosschenaren weggespeeld door FC Eindhoven. Pas na de 3-1 leek FC Den Bosch zich even op te richten.

FC Eindhoven had de gehele eerste helft een veldoverwicht. FC Den Bosch, dat met Bassou Boulghalgh en Maarten Boddaert in de basis begon, liet zich ver terugzakken en probeerde met counters gevaarlijk te worden. Dat lukte zelden: Ralf Seuntjens moest achter vuurpijlen aanlopen, en als hij de bal in de voeten kreeg deed hij er zelden iets goeds mee. FC Eindhoven kreeg kans op kans, maar benutte geen enkele mogelijkheid. FC Den Bosch kwam er twee keer gevaarlijk uit, maar tot twee keer toe schoot Fuhrgill Zeldenrust bijzonder zwak in.

FC Den Bosch kwam geheel tegen de verhouding op slag van rust op voorsprong. Wederom werd Zeldenrust gelanceerd, die wederom slecht inschoot. De doelman liet de bal echter door zijn benen rollen, waardoor de ploeg van Ruud Kaiser met een voorsprong ging rusten. Althans, dat was gebeurd als FC Den Bosch achterin had opgelet. In de blessuretijd kwam FC Eindhoven door over de Bossche linkerflank, waarna Anthony van den Hurk kon binnenkoppen.

Na de rust was het een tijdlang eenrichtingsverkeer richting het doel van Wesley de Ruiter. Dat leidde al snel tot de Eindhovense voorsprong. Benjamin van den Broek en Casper van Beers werden uitgespeeld door Lagouireh, die de bal in de verste kruising schoot. Tien minuten later was het wederom raak, toen Anthony van den Hurk voor de tweede maal profiteerde van zwak verdedigen in de Bossche defensie. Even leek het uit te draaien op een monsternederlaag, maar uit het niets kwam FC Den Bosch terug in de wedstrijd. Erik Quekel, die inmiddels als diepste spits was gaan spelen, werd diepgestuurd en bleef kalm.

Ruud Kaiser probeerde met wissels de wedstrijd te kantelen. Zo werd linksback Casper van Beers na zijn weifelende optreden gewisseld voor Justin Tahapary. Jordy Thomassen viel in voor Ralf Seuntjens, en Erik Quekel had voor die tijd al aanvoerder Benjamin van den Broek vervangen. Het hielp echter weinig. FC Eindhoven werd weinig in verlegenheid gebracht. Vlak voor het eindsignaal kreeg FC Den Bosch wederom een domper te verwerken. Jelle de Bock, al weken goed spelend, botste ongelukkig en moest geblesseerd van het veld.

FC Den Bosch staat voorlopig nog altijd zestiende, maar kan de komende dagen zakken naar plek 18. Ook het aantal tegengoals zal trainer Ruud Kaiser zorgen baren: in de laatste acht wedstrijden, inclusief de beker, kreeg FC Den Bosch negentien (!) tegentreffers.

Bron: FCDBFans.nl