FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
MVV duwt Den Bosch dieper in de put

MVV duwt Den Bosch dieper in de put

14 oktober 2013 om 22:49

FC Den Bosch heeft maandagavond door individuele fouten verloren van MVV Maastricht. Door fouten van Tim Hofstede en Wesley de Ruiter wonnen de Limburgers met 0-2 in Den Bosch. FC Den Bosch zakte tot een bedenkelijk niveau.

Trainer Ruud Kaiser had Ralf Seuntjens en Benjamin van den Broek gepasseerd. Voor hen speelden Jordy Thomassen en Bassou Boulghalgh. Ook Justin Tahapary mocht weer in de basis beginnen; ditmaal op de rechtsbackpositie, waardoor Moreno Rutten naar links verhuisde.

Na een halfuur spelen maakte Tim Hofstede zijn zoveelste fout dit seizoen: hij schoof een vrije bal zo in de voeten van een speler van MVV, die Van Hyfte aanspeelde. Die werd door Jeffrey Buitenhuis gevloerd in het strafschopgebied: strafschop. De strafschop werd gestopt door Wesley de Ruiter, maar in de rebound was MVV veel scherper en was het alsnog 0-1. FC Den Bosch stelde hier helemaal niets tegenover en een aantal spelers leek zelfs berusting te hebben in de achterstand.

Na de rust werd de aardig spelende Bassou Boulghalgh vervangen door Alexander Mols. Die had van dichtbij de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij teisterde de lat van de ballenvanger. Toen was Moreno Rutten al geblesseerd van het veld gegaan. Even later raakte ook Tim Hofstede geblesseerd, Ralf Seuntjens kwam voor hem in het veld. Boddaert ging achterin spelen, en FC Den Bosch probeerde met lange peren de defensie van MVV te verontrusten. Tekenend voor de wedstrijd was een schotkans voor de ingevallen Casper van Beers; hij mocht van vijftien meter aanleggen, maar wist zelfs het net van de ballenvanger niet te raken. Uiteindelijk was Wesley de Ruiter wederom de schlemiel: hij speelde de bal in de voeten van Veldmate, die simpel in de verre hoek kon scoren.

Voor de elf spelers van FC Den Bosch restte een fluitconcert en het hoofd van de trainer werd geëist.

Bron: FCDBFans.nl