FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God

Biografie Ralf Seuntjens

Op 17 april 1989 ziet Ralf Seuntjens het levenslicht. Zo’n 700.000 dagen na geboorte van Jezus is er dan weer een Seun of God op de aardbol. In tegenstelling tot vele andere virtuozen, zoals Cruijff, Pelé, Maradona en Eusebio, komt het waanzinnige talent van De Seun pas op latere leeftijd aan het licht. Op 18-jarige leeftijd wordt hij gescout door RBC Roosendaal, waar hij tot en met 2011 furore maakte.

RBC zag al vrij snel na het vertrek van Seuntjens in dat het nooit meer spelers zou kunnen aantrekken van zijn niveau, waarop de club besloot zich terug te trekken uit het betaald voetbal. FC Den Bosch was er als de kippen bij en haalde het fenomeen naar De Vliert. Aan de hand van Seuntjens haalde FC Den Bosch in 2012 de finale van de play-offs, maar in die wedstrijd kreeg Seuntjens rood omdat hij te goed speelde.

Bij de Bossche supporters werd de lange Bredanaar mateloos populair en regelmatig werd er op de tribunes gezongen ‘Messi, Messi, Seuntjens komt eraan’. Hieruit blijkt maar weer dat het snel kan gaan in de voetballerij, want de kleine Argentijn kan natuurlijk niet tippen aan het niveau van Ralf Seuntjens. Zo scoorde Seuntjens ooit op Woudestein, iets wat Lionel Messi nog nooit lukte.

Spandoek

Ralf Seuntjens vertrekt vervolgens naar Telstar, waar hij al snel de Verlosser van Velsen wordt genoemd. Na een jaar waarin de Seun excelleert, vertrekt hij naar Venlo, om voor de plaatselijke VVV te gaan spelen. Daar heeft hij tot op heden 24 treffers gemaakt, waardoor hij nu op de radar staat van diverse clubs in binnen- en buitenland. Het is afwachten waar dit fenomeen volgend seizoen voetbalt, maar een ding is zeker: ook de fans van die club zullen hem adoreren.

In de eerste onderlinge ontmoeting met FC Den Bosch liet de Seun of God nog maar eens een glimp van zijn uitzonderlijke kwaliteiten zien. Waar er twee heiligen nodig waren om over water te lopen en water te splijten, lukte het Seuntjens in zijn eentje om zowel door de Bossche defensie te lopen, als ook regelmatig splijtende steekpasses te geven. Vanavond kan Seuntjens nogmaals zijn klasse demonstreren, wat hij ongetwijfeld zal doen.