FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Enorme stunt FC Den Bosch in beker

Enorme stunt FC Den Bosch in beker

1 november 2012 om 21:31

FC Den Bosch heeft voor een enorme stunt gezorgd in de bekercompetitie. Het schakelde in Enschede de koploper van de eredivisie en drievoudig bekerwinnaar FC Twente uit. Het werd zeker niet onverdiend 1-2. FC Twente eindigde met negen man.

FC Den Bosch ging met een meer dan verdiende 1-1 stand rusten. De eerste kansen waren voor de ploeg van trainer Jan Poortvliet. Randy Wolters stelde doelman Sander Boschker met een schot op de proef. Tom van Weert was op aangeven van Benjamin van den Broek heel dicht bij de openingstreffer, maar trof de knieën van de oude doelman van FC Twente.

FC Den Bosch had alleen veel te stellen met Luc Castaignos, die nadrukkelijk op zoek was naar een strafschop. In zijn tweede duel met Jelle de Bock in het strafschopgebied was het raak. De Belg toucheerde licht het bovenbeen van Castaignos, die gretig ging liggen. Denny Landzaat mist zelden een strafschop.

De Bossche ploeg was niet aangeslagen en kreeg spoedig een steuntje in de rug. Een wilde tackle op Van Weert leverde Dedryk Boyata een directe rode kaart op. Acht minuten voor de rust profiteerde FC Den Bosch na een ogenschijnlijk afgeslagen aanval. De bal rolde in de voeten van Joey Brock, die via de rug van Peter Wisgerhof raak schoot.

Omdat FC Den Bosch bleef domineren moest FC Twente trainer Steve McClaren op nog een international een beroep doen die hij liever rust had willen geven. Een kwartier na de pauze kwam ook Nacer Chadli binnen de lijnen. Maar een paar minuten later stond FC Twente achter. Ralf Seuntjens gad de bal mee aan Bart van Brakel, die zijn inzet gered zag de Boschker. Van Weert tikte de rebound raak. Die 1-2 noopte FC Twente ertoe om ook Dusan Tadic nog binnen de lijnen te brengen.

De ereste kans na al die ingrepen was echter voor een middenvelder. Een kwartier voor tijd dook Joey Pelupessy alleen voor Kevin Begois op, maar de Bossche keeper redde knap. Het leek de inleiding voor een bombardement. Chadli trof de paal op een moment dat Brock al even geblesseerd op de grond lag.

Een slotoffensief bleef uit. Twee minuten voor tijd incasseerde Castaignos zijn tweede gele kaart en moest ook vertrekken. Daarna kon het Bossche feest beginnen.

Bron: Brabants Dagblad.nl