FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
FC Den Bosch doet zichzelf tekort

FC Den Bosch doet zichzelf tekort

17 november 2012 om 23:15

FC Den Bosch schakelde zichzelf goeddeels uit voor de tweede periodetitel waarop het zijn zinnen had gezet. FC Den Bosch opende al binnen dertig seconden met een te zacht schot van Tom van Weert, dat een makkelijke prooi was voor Dennis Gentenaar.

Daarna vloog het spel een tijd op en neer tot de Bosschenaren weer een overwicht kregen. Maar in de buurt van het strafschopgebied maakten de spelers verkeerde keuzes terwijl voorzetten van Randy Wolters, Jeffrey Vlug en Joey Brock maar niet goed wilden vallen.

De bezoekers, die voor de pauze wel een vijftal corners afdwongen, kwamen uit het niets op 0-1. Doelman Kevin Begois kwam zijn doel uit om een voorzet van Rihairo Meulens te onderscheppen. De bal toucheerde het hoofd van Jelle de Bock en dwarrelde langs de Belgische keeper in het doel.

Vlak voor rust kreeg FC Den Bosch zijn beste kans van de eerste helft. Ralf Seuntjens dook vrij in het strafschopgebied op, maar krulde de bal net over de lat.

Na de pauze drukte FC Den Bosch. Dat leverde al binnen tien minuten een viertal kansen op. Seuntjens schoot uit de draai in handen van de keeper. Daar eindigde ook een inzet van Jeffrey Vlug, die bovendien nog eens naast en over schoot. Nadat pogingen van Wolters en Van den Broek op niets waren uitgelopen werd het een race tegen de klok.

Ook invaller Enzio Boldewijn deelde in de malaise. Zijn inzet na een corner was zo zacht dat Kappenberg op de lijn kon redden. Almere City ging heel wat zorgvuldigere met de kansen om. Invaller Rashid Browne schoof de bal na een steekpass van Jason Oost langs doelman Begois: 0-2.

Bron: Brabants Dagblad.nl