FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Boldewijn vervangt geblesseerde Seuntjens

Boldewijn vervangt geblesseerde Seuntjens

22 november 2012 om 16:50

FC Den Bosch moet het in de thuiswedstrijd tegen Telstar zonder Ralf Seuntjens stellen. De spits haakte bij de laatste training al snel af met een hamstringblessure. Trainer Jan Poortvliet roept Enzio Boldewijn als zijn vervanger op.

Voor Telstar is De Vliert historisch gezien een onneembare veste. De ploeg won maar drie van de 25 wedstrijden in het Bossche stadion. De laatste zege dateert alweer van 1 oktober 1994. In de laatste zes thuisduels - het werd viermaal 3-0 en tweemaal 2-0 - kreeg FC Den Bosch zelfs geen doelpunt tegen. Richmond Bossman was de laatste die namens Telstar productief was in De Vliert.

Het zijn cijfers waar Poortvliet weinig mee kan dit seizoen. ,,Als we iets geleerd hebben, dan is het wel dat elke ploeg een paar spelers heeft die gevaarlijk kunnen worden." Voor Telstar geldt dat wat minder. Het is de minst scorende ploeg in de eerste divisie. Cerilio Cijntje maakte vijf van de elf treffers. Met zeventien tegengoals heeft Telstar ook de op vijf na minst gepasseerde defensie.

Poortvliet, de afgelopen seizoenen zelf nog op de bank bij de tegenstander, legde deze week het accent op alles was goed ging tegen Almere City. Ondanks de onverwachte nederlaag wil hij voorkomen dat zijn ploeg weer wegzakt. ,,Er is ook geen enkele aanleiding toe om dat te veronderstellen. Het product dat we op de mat leggen is veel beter dan in het begin van het seizoen. Daarom moeten we zeker op deze manier doorgaan. We hebben dit seizoen ook al zoveel pech gehad. Dat kan niet door blijven gaan."

Natuurlijk zag Poortvliet ook de minpunten in de wedstrijd tegen Almere City. ,,Er was te weinig beweging voor de goal om iets van de vele voorzetten te maken. De spitsen stonden er vaak al. Dan is de verrassing weg. En we komen wat power tekort. FC Den Bosch heeft veel goede voetballers, maar geen boefjes binnen de lijnen. We zijn er hard mee bezig om de spelers wat slimmer en weerbaarder te maken. Dat kan niet ineens, maar is een groeiproces. Maar qua voetbal is er niets aan de hand. Het vertrouwen is er."

Bron: Brabants Dagblad.nl