FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Den Bosch zonder Begois en Seuntjens

Den Bosch zonder Begois en Seuntjens

29 november 2012 om 14:57

FC Den Bosch moet proberen om zonder doelman Kevin Begois en spits Ralf Seuntjens een einde te maken aan de reeks van drie nederlagen. De ploeg speelt vrijdagavond in en tegen Veendam, waar het al zeven jaar niet verloor.

Kevin Begois, die in de rust van de wedstrijd tegen Telstar ziek uitviel, heeft last van een verrekking van een spier bij zijn ribben. Dinsdag begon hij weer met trainen. Daar liep hij de blessure op. Een dag later is hij onderzocht. Volgens trainer Jan Poortvliet wordt Begois volgende week weer terugverwacht. Bruno Appels neemt zijn plaats onder de lat in.

Ralf Seuntjens trainde, net als Justin Tahapary en Maarten Boddaert, nog apart van de groep. De spits kampt nog steeds met hamstringklachten. Het is lastig in te schatten wanneer hij weer fit zal zijn. Tahapary is wel weer bijna hersteld. Datzelfde geldt voor Boddaert, die voor zijn blessure in goede doen was.

Daarnaast mist FC Den Bosch verdediger Tim Hofstede, die een schorsing uit zit. Poortvliet koos niet voor bijvoorbeeld Daan van Dinther, maar posteert Jeffrey Buitenhuis in het centrum van de verdediging. "Met Buitenhuis krijgen we iets meer power. Hij gaat links in het verdedigingsblok spelen, zodat Jelle de Bock door kan schuiven naar rechts. Die voelt zich daar toch wat beter thuis."

De afgelopen dagen stak de selectie van FC Den Bosch toch weer even 'de koppen bij elkaar'. De nederlagen tegen Almere City en vooral Telstar gaven daar alle aanleiding toe. Poortvliet zegt dat hij na de matige seizoensstart dacht het lek boven te hebben. De nieuwe terugval van zijn ploeg noemde hij onbegrijpelijk. "Het wordt tijd om weer eens aan een goede periode te beginnen. We hebben nog vijf duels te gaan, inclusief de bekerwedstrijd tegen Cambuur. Ik heb liever dat we daar resultaat in halen dan dat bijvoorbeeld het trainingskamp naar Turkije doorgaat." Samen met sponsors kijkt FC Den Bosch naar de mogelijkheid om de selectie zich daar te laten voorbereiden op de tweede competitiehelft.

Mogelijk is Paul Quasten er dan bij. De speler, die in de voorbereiding een rib brak, is weer voldoende hersteld. Poortvliet noemt de periode van voorbereiding in januari een mooi moment om hem eventueel aan te laten sluiten. "Quasten voegt wat toe aan de selectie."

Bron: Brabants Dagblad.nl