FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
'Let the Seun shine' of 'Seun of God'

'Let the Seun shine' of 'Seun of God'

20 februari 2013 om 11:09

Statements op spandoeken in De Vliert bij de thuiswedstrijden van FC Den Bosch. Hoewel hij zegt dat het bij zijn vorige club RBC gezelliger was, heeft Ralf Seuntjens zich in ruim anderhalf jaar bij de supporters in ieder geval wel populair gemaakt.

Door zijn winnende 1-2 boekte FCDB maandag in Dordrecht de vierde zege op rij. "Ik weet zeker dat wij de play-offs gaan halen."

Een uitspraak die de spits nog geen maand geleden niet zo snel gedaan zou hebben. Na de nederlaag tegen FC Oss, vlak voor Kerst, en het bekerdebacle tegen AZ leek de ploeg van Jan Poortvliet op een roemloos seizoen af te stevenen. Niets zo veranderlijk als de voetballerij. Ineens ligt de aansluiting met de subtop voor het grijpen. "Hoe dat komt? Ik denk een combinatie van een beetje geluk en meer plichtsbesef. Of iets minder gemakzucht. Elke speler gaat het veld op met een instelling van 100% om die wedstrijd te winnen, maar het dan ook daadwerkelijk kunnen uitvoeren is een ander verhaal. Of dat dan komt door jeugdigheid, druk of zenuwen, geen idee. Maar voetballen als prof vergt meer dan alleen maar leuk willen ballen en dat besef lijkt nu doorgedrongen", vermoed de Bredanaar, die de adoratie van de fans denkt te danken aan zijn instelling. "Die is namelijk altijd honderd procent plus."

Daarnaast werkt volgens De Seun de switch naar een 4-4-2 systeem heilzaam. "We hadden ergens rond oktober een serietje met winstpartijen en nu weer vier stuks. Het blijkt dat wij met een versterkt middenveld sterker zijn. Het klopt dan beter, zijn meer in staat om als ploeg druk op de bal te geven", weet Seuntjens, die zich mits fit als basisspeler beschouwt. Op zijn favoriete positie in de punt. "Heb nu acht wedstrijden op die plek gestaan. Eerder was ik linksbuiten, rechtshalf en voorste middenvelder. Maar goed, ik speelde. Dat was in mijn eerste jaar wel anders. Ik werd binnengehaald met mooie verhalen, maar daar kwam in de praktijk weinig van terecht. Dat ik toen binnen kwam met een blessure werkte ook natuurlijk niet in mijn voordeel. Maar had soms het gevoel dat sommige spelers gewoonweg moesten spelen. Hoewel de resultaten toen na een stroef begin wel een stuk beter waren, dat is waar. Gelukkig heeft deze trainer meer vertrouwen in mij."

Scoren
Toch verwacht Seuntjens niet dat hij vrijdag bij Cambuur, net als in Dordt, in de basis staat. "Heb sinds wij in een week tijd drie keer op verschillende kunstgrasondergronden hebben getraind last van mijn rug. Ben naar een kraker geweest, maar voelde tegen Dordrecht toch mijn ribbenkast trekken. Ik neem nu geen risico, want ik wil er niet weer lang uitliggen." Hoe anders het ook is in de Brabantse hoofdstad zegt hij in Den Bosch meer voldoening uit het voetbal te halen dan destijds in Roosendaal. "Hier wordt meer op de aanval gespeeld en dat is voor een speler zoals ik altijd goed. Ja, ik scoor bij Den Bosch meer dan voorheen, maar dat is niks speciaals. Ik bedoel, elke spits kan door de manier van voetballen scoren bij Den Bosch. Daarom is deelname aan de play-offs een vereiste. Met Cambuur en Sparta komen er lastige duels aan, waarin het niet onmogelijk is dat onze reeks doorbroken wordt. Maar dat mag niets in de weg staan om de draad daarna meteen weer op te pakken. Dat is deze club simpelweg aan haar stand verplicht."

Bron: Sport², sportkwadraat.wordpress.com