FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
FC Den Bosch stunt bij koploper Sparta

FC Den Bosch stunt bij koploper Sparta

26 februari 2013 om 01:03

FC Den Bosch heeft voor een daverende verrassing gezorgd door in Rotterdam van Sparta te winnen. De koplopers, net als de Bosschenaren in vorm, werden met liefst 1-5 verslagen door goals van Van Weert, Wolters (2), Van den Broek en Seuntjens.

In de beginfase van de wedstrijd leek het uiteindelijke scenario allerminst uit de kast te zijn gehaald. De thuisploeg overliep FC Den Bosch volledig en kwam al na zes minuten op 1-0. Iliass Bel Hassani mocht ongehinderd de zestien in dribbelen en krulde de bal fraai binnen. Tien minuten later mochten de mannen van Jan Poortvliet van geluk spreken dat de score op dat moment al niet veel hoger was. Via de binnenkant van de paal kwam een inzet terug het veld in en tot twee keer toe moest een Bossche verdediger redding brengen nadat doelman Kevin Begois was verslagen.Ommekeer
Na een kwartier kwam FC Den Bosch wat meer van de eigen helft. Het kreeg zowaar enkele kansjes, maar een kopbal van Bart van Brakel raakte geen doel en een indraaiende vrije trap van Randy Wolters kon uit het doel geranseld worden. Toch kwam de - op dat moment totaal onverdiende - gelijkmaker op het bord. Opnieuw was het een vuurpijl van Wolters die ternauwernood werd gered door keeper Nico Pellatz, maar Tom van Weert was er als de kippen bij om de rebound binnen te knikken: 1-1. Binnen de minuut probeerde Wolters het nogmaals van (grote) afstand en dit keer wederom niet zonder resultaat. Zijn schot vloog prachtig in de bovenhoek en plots was de rolverdeling volledig omgedraaid.

Goed voetbal
Na rust veranderde FC Den Bosch van de meest doeltreffende naar ook nog eens de best voetballende ploeg. Ralf Seuntjens viel opnieuw ijzersterk in, maar het was Van Weert die de eerste grote mogelijkheid kreeg. Zijn kopbal belandde echter op de lat.
Niet veel later was het alsnog raak. Wolters mocht van opnieuw flink wat meters buiten de zestien aanleggen en zijn vrije trap verdween onder de Sparta-muur door in de benedenhoek: 1-3.

Uitbouwen
Waar werd verwacht dat Sparta er hierna een schepje bovenop zou doen, was het juist FC Den Bosch dat doordrukte. Seuntjens stuurde kilometervreter Benjamin van den Broek weg en die maakte er 1-4 van. En om het feest compleet te maken rondde Seuntjens zelf, na een assist van Wolters, een prachtig aanval af. Met bij vlagen gallery play werd de lijstaanvoerder van het kastje naar de muur gespeeld. Sparta mocht opvallend genoeg van geluk spreken dat het bij 1-5 bleef.

Klimmen
Met een uitmuntende reeks, waarin vijf van de zes wedstrijden werden gewonnen en de andere gelijkgespeeld, is FC Den Bosch bezig met een flinke opmars op de ranglijst. Inmiddels bezet de club de achtste plaats, die aan het einde van het seizoen hoogstwaarschijnlijk recht geeft op deelname aan de play-offs.

Bron: Kliksport.nl