FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Column: De rapportcijfers

Column: De rapportcijfers

20 april 2013 om 21:08

Hoewel we de play-offs nog steeds kunnen halen, is het officiële seizoen bijna ten einde. Daarom alvast de rapportcijfers, met toelichting, voor de spelers die (in verhouding) voldoende, hoe ironisch, hebben gespeeld en trainer Jan Poortvliet.

DOELMANNEN:
* Bruno Appels (5): Had misschien de pech bijna alleen maar te mogen opdraven in wedstrijden waarin het als team niet goed ging, maar pakte in tegenstelling tot vorig seizoen nauwelijks punten voor de club.
* Kevin Begois (6): Vorig seizoen met afstand Bosschenaar van het Jaar, maar dit seizoen slopen er wat meer fouten in. Pakt ook regelmatig punten en verdient daarom wel een voldoende.

VERDEDIGERS:
* Jelle de Bock (7): Niet met afstand, maar wel één van de twee beste Bossche verdedigers. Koppend zeer sterk en een rustpunt achterin. Minpunt is de blessure gevoeligheid en het ontbreken van leiderschap.
* Joey Brock (5): Vorig seizoen een sneltrein langs de zijlijn, dit seizoen vooral bezig met zaken buiten het voetbalveld. Een disciplinaire schorsing meepakken past ook niet echt bij het begrip teamgeest.
* Jeffrey Buitenhuis (6): Aan het begin van het seizoen volledig genegeerd, maar uiteindelijk toch laten zien dat hij in de basis hoort. Degelijk, goede opbouw, maar soms ook wat domme jeugdige foutjes.
* Daan van Dinter (5): Eigenlijk de ideale twaalfde man. Heeft de pech dat hij 'misbruikt' wordt op een plek waar hij de techniek voor mist. Met als resultaat dat er veel tegenaanvallen over zijn linkerkant komen.
* Tim Hofstede (6): Heeft zich prima teruggeknokt in de basis. Echter een flinke vormdip en het wat zenuwachtig ogend spel wanneer FC Den Bosch onder druk staat geeft hem een niet al te hoge voldoende.
* Moreno Rutten (8): Beheerst alles wat een moderne back nodig heeft. Het vermogen tot het uitschakelen van een tegenstander en ook nog aanvallende dreiging. Enige punt van aandacht: de voorzet.
* Justin Tahapary (4): Heeft hetzelfde probleem als Bruno Appels; speelt alleen in de mindere wedstrijden. Is zijn tegenstander vaak kwijt en bracht verder weinig. Daar kan een goede pot tegen MVV weinig aan veranderen.

MIDDENVELDERS:
* Maarten Boddaert (6): Zeer nuttig in wedstrijden dat er een stofzuiger op het middenveld nodig is. Geen technische voetballer, maar wel iemand die altijd voorop in de strijd gaat.
* Bart van Brakel (5): Mist Paco van Moorsel naast zich. Voetbalt dit seizoen vooral tegen zichzelf en heeft een sporadische keer een goede invalbeurt. Ondanks dat maakte hij toch nog drie goals.
* Benjamin van den Broek (6): Nuttige man met 100% inzet op het middenveld. Maar dan wel net voor de verdediging. Wanneer hij voor de goal komt mist hij toch vaker wel dan niet de rust om het af te maken.
* Hasan Kiliç (7): Eigenlijk speelde hij te weinig voor een goede beoordeling, maar zijn rust (na een stroeve rentree), inzicht, techniek en vermogen anderen beter te laten spelen laten hem een voldoende verdienen.

AANVALLERS:
* Istvan Bakx (4): Assistenkoning bij het inmiddels failliete AGOVV, maar bij FC Den Bosch, mede door een blessure, nog nauwelijks tot niets laten zien. Speelt ook vooral zeer ongelukkig.
* Enzio Boldewijn (5): Jong en onbezonnen. Kwam vooral voor de winterstop nauwelijks in zijn spel. In 2013 ging het iets beter met een prima pot in Almere als resultaat. Maar alleen dat is niet voldoende voor een rechtsbuiten.
* Ralf Seuntjens (7): The Seun of God. Terecht ook, want was voor zijn blessure in bloedvorm. Vooral na de winterstop zeer balvast, doelgericht en startpunt van vele aanvallen.
* Tom van Weert (6): Ondanks zijn 16 goals wordt van zo'n spits meer verwacht. Heeft zeker een neusje voor de goal, maar heeft ook heel veel kansen gemist. Hoe dan ook een spits met Eredivisie potentie.
* Jeffrey Vlug (6): Minder als rechtsbuiten, maar wel een prima spelverdeler. Altijd volop in de strijd, zet veel aanvallen op en scoort op zijn tijd nog belangrijke doelpunten ook.
* Randy Wolters (6): Meer actie en gif in zijn spel dan zijn voorganger Danny Verbeek, maar rent zichzelf nog vaak voorbij. Prima rendement qua goals en assists, maar met meer rust kan dit nog veel beter.

TRAINER:
* Jan Poortvliet (5): Eerlijk is eerlijk, de slechte resultaten voor de winter werden op hem afgeschoven, dus mogen de goede resultaten naar de winter ook aan hem toegeschreven worden. Echter staat er wel een trainer die tijdens de wedstrijden er vaak maar wat bijhangt, wisselspelers soms 30 minuten laat warmlopen en vaker een verkeerde wissel toepast dan een goede. Kortom. Zeker geen voldoende waard.

Samengevat een gemiddeld rapportcijfer van een 5,8. Net een voldoende dus. Beter gezegd; net wel. Laten we die twee woorden er in houden voor de twee laatste wedstrijden van het seizoen. Dat we op 3 mei rond 21.45 uur met z'n allen kunnen zeggen: "Het was moeilijk, maar we hebben het net wel gered!"

Bron: FCDBFans.nl / 't Boschke