FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Oeteldonk FC begint carnaval met een kater

Oeteldonk FC begint carnaval met een kater

1 maart 2014 om 00:08

FC Den Bosch zal de carnaval ingaan met een forse kater. De ploeg van Ruud Kaiser verloor vrijdagavond totaal onnodig met 3-2 van Jong Ajax en zag ook Benjamin van den Broek en Maarten Boddaert rood krijgen.

FC Den Bosch begon dramatisch aan het duel in de ArenA en liet Jong Ajax er lustig op los combineren. Dat leidde al na negen minuten tot de openingstreffer, toen Tobias Sana na een simpel driehoekje doeltreffend afrondde. Zo slap als FC Den Bosch in de duels was, zo fel reageerde men bij een opstootje waarbij doelpuntenmaker Sana ontsnapte aan rood. Hij gaf Seuntjens een duw, maar kwam weg met geel. De enige echte mogelijkheid voor de Bosschenaren kwam uit een halve counter voor Erik Quekel, maar die schoot onder druk van een tegenstander naast.

FC Den Bosch begon een stuk beter aan de tweede helft en binnen twee minuten lag de gelijkmaker in de touwen. Erik Quekel kopte een voorzet van Maarten Boddaert knap binnen in de verre hoek. Even later schoot diezelfde Quekel vanuit de draai al dan niet op de hand van een Ajax-speler. Scheidsrechter Boot, die een matige wedstrijd floot, besloot de bal niet op de stip te leggen. Jong Ajax had tussendoor na geblunder van Tim Hofstede ook een reuzenkans gehad, maar Bruno Appels hield FC Den Bosch overeind.

Diezelfde Bruno Appels moest bij de volgende aanval toch capituleren. Ajax bleef door de Bossche verdediging snijden alsof het zachte boter was en Meleg rondde af met een harde volley tussen de benen van Appels door. Het leek een kansloze exercitie te gaan worden voor FC Den Bosch, totdat Van den Boomen de abominabel spelende Istvan Bakx een doodschop gaf. Met een man meer ging FC Den Bosch verder vooruit spelen, maar daarmee schoot het zichzelf in de voet. Tim Hofstede verspeelde vijftig meter voor het doel de bal en werd vervolgens op grote achterstand gelopen: 3-1. Uit de volgende aanval viel de aansluitingstreffer; na een aardige aanval schoot Zeldenrust de 3-2 in de bovenhoek.

Met nog een kwartier te spelen en een man meer leek er hoop te gloren voor FC Den Bosch, maar die werd een minuut na de treffer heel snel de grond ingeboord. Benjamin van den Broek trapte na en kon inrukken. Even later moest FC Den Bosch met negen spelers verder, toen Maarten Boddaert uit frustratie een speler torpedeerde en ook mocht vertrekken. In de slotminuut werd FC Den Bosch nog een zuivere strafschop onthouden toen Alexander Mols in het strafschopgebied werd gevloerd, maar toen was het leed allang geleden.

Bron: FCDBFans.nl