FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Zeldenrust na dit seizoen terug naar RKC

Zeldenrust na dit seizoen terug naar RKC

6 maart 2014 om 16:31

Furhgill Zeldenrust zal na dit seizoen weer uitkomen voor RKC Waalwijk. Dat zegt de aanvaller in een interview met Tjerkstra Media. De vlugge buitenspeler werd dit seizoen van de Waalwijkse eredivisieploeg gehuurd.

"Het gaat wel lekker", reageert de bescheiden speler tegen TjerkstraMedia. "De laatste weken laten we weer zien wat we kunnen. Ik denk dat we weer echt knokken voor elkaar. De neuzen staan voor mijn gevoel weer in dezelfde richting. Voetbal is een teamsport, als je het als team goed doet dan presteer je ook beter . Daarnaast is het mooi dat veel spelers na een lange blessure weer terugkeren bij de selectie."

Zeldenrust heeft zich in de afgelopen maanden goed ontwikkeld bij de Blue White Army. Hij is dan ook blij dat hij zich in de kijker kan spelen bij die club. "Ik heb de juiste keuze gemaakt, door te kiezen voor een verhuurperiode", zegt de aanvaller. "Ik ben op late leeftijd prof geworden. Wat doe je dan? Blijf je hopen op speeltijd in Waalwijk of kies je voor speelminuten in de Jupiler League? De laatste keus heeft me tot dusver veel opgeleverd. Ik ben hier een betere teamspeler geworden. FC Den Bosch speelt zo aanvallend mogelijk. En dat is wat ik altijd voor ogen heb gehad als speler. Door deze speelstijl moet je nog meer als team gaan werken en dat is alleen maar goed voor je eigen ontwikkeling. Dat doet me goed."

"Ik doe hier veel ervaring op", zegt Zeldenrust. "Maar ik kan nog beter. Het geloof in eigen kunnen moet beter oftewel de overtuigingskracht moet nog meer ontwikkeld worden. Ik twijfel best wel eens aan mezelf en dat is niet goed." Vanwaar die twijfel? "Dat is moeilijk om aan te geven. Het is soms die spanning voor een wedstrijd. Je wilt het zo goed mogelijk doen. Het is niet heel ernstig hoor. Ik heb er ook geen last van, maar af en toe voel je die spanning opkomen en dan moet je die knop omdraaien en focussen. Eenmaal op het veld is het weg hoor. Ik praat er niet echt over. Soms als ik bij mijn moeder ben komt het ter sprake. Het is niet zo extreem dat het een probleem is dat blijft hangen."

Ondanks de spanningen die Zeldenrust voelt voor een wedstrijd mogen we stellen dat de vleugelflitser zich goed laat zien bij de Bossche formatie van trainer Ruud Kaiser. Zeldenrust toont zijn kwaliteiten keer op keer op een positieve manier. De 24-jarige Rotterdammer kan omschreven worden als een talentvolle vleugelaanvaller die snel is en over diepgang beschikt. Hij kan zowel op de rechter- als op de linkerflank uit de voeten. Hij geeft zelf de voorkeur aan de linkerkant. "Met mijn rechterbeen op links is toch lekkerder", zegt Zeldenrust. "Je kunt dan ook zelf op doel schieten, of eventueel kiezen voor de voorzet."

Tegen Almere City FC (1-0 winst) trok de aanvaller ook naar zijn favoriete positie. "Ik zag de ruimte en kreeg een mooie steekpass, een prachtig wippertje, van Ralf Seuntjens. Ik dacht niet na en schoot hem lekker binnen. Ik sta in de basis voor assists of om zelf te scoren. Als je dan scoort dan voelt dat heerlijk. Als je dan ook nog met 1-0 wint is het helemaal super. Je bent belangrijk geweest voor het team. Dat doet een mens goed."

De eerste maanden van het seizoen verliepen bedroevend voor de Brabantse ploeg. De club stond bijna onderaan in de eerste divisie. Zeldenrust hield de moed er in. "Je voetbalt om punten te pakken. In het begin leek het een bittere pil te worden maar langzaamaan kwam het vertrouwen terug. Ik wist dat het goed zou komen en heb op dit moment dan ook het vertrouwen dat we in het linkerrijtje blijven. Het zal ons niet uit de handen glippen. Ik zal daar persoonlijk voor zorgen als het moet", lacht de speler. "We moeten positief blijven en doorgaan waar we nu mee bezig zijn." Wat zijn de oorzaken van het mindere presteren in het begin: Blessures, schorsingen…? "Het zou kunnen. Wat ik wel weet is dat we minder scoorden. Daarom ben ik blij dat Erik Quekel er bij is. Hij is de clubtopscorer op dit moment en belangrijk voor ons."

Komend seizoen sluit Zeldenrust zich weer aan bij de selectie van RKC. "Dat is al besproken", zegt hij. "Ik heb een positief gesprek gevoerd met RKC. Ze waren tevreden over mijn ontwikkeling. Zelf ben ik nog niet helemaal tevreden. Ik had eigenlijk nog meer moeten scoren. Er komen nog een aantal wedstrijden aan dus ik kan er hopelijk nog een paar binnenprikken. Ik wil het jaar bij FC Den Bosch goed afsluiten. Na dit seizoen wil ik vlammen op een hoger niveau. Ik ben niet vies van hard werken en wil volgend jaar een vaste waarde en een belangrijke speler worden voor RKC."

Zeldenrust kwam in 2012 als amateur naar RKC. In 2013 tekende hij er een tweejarig contract. De aanvaller legt uit hoe hij in Waalwijk belandde. "Ik heb zo’n drieënhalve maand mogen voetballen in de Verenigde Staten bij Texas Dutch Lions. Dat was een goede ervaring voor mij. Alleen in een ver land, op jezelf en je droom achterna gaan om het zo te zeggen. Het heeft mij achteraf veel goeds opgeleverd. Het eerste contact met RKC ontstond in Amerika. Ik begon eerst bij Jong RKC Waalwijk. Ik scoorde twaalf keer en kwam ook een aantal keren uit voor het eerste elftal in de eredivisie."

Zeldenrust heeft het volgende doel voor ogen: "Stap voor stap wil ik proberen te groeien en mezelf te ontwikkelen", zegt de buitenspeler. "Voor dit seizoen ligt de focus volledig op FC Den Bosch, na dit seizoen ga ik mezelf laten zien in de eredivisie. Hopelijk kan ik ooit de stap maken naar een mooie subtopper in de eredivisie."

Bron: Tjerkstra Media