FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Update: Samenstelling selectie volgend seizoen

Update: Samenstelling selectie volgend seizoen

12 maart 2014 om 15:16

Over ongeveer twee maanden is het voetbalseizoen al weer ten einde en dat betekent dat er weer een aantal mutaties gaan plaatsvinden. Welke spelers blijven, welke spelers vertrekken? FCDBFans maakte een overzicht tot dusver.

Blijven
Van enkele spelers is nu al bekend dat ze ook volgend seizoen actief zijn voor de mooiste club van Nederland en omstreken. Zo werden onlangs de opties in het contract van Erik Quekel en Barry Maguire gelicht. Moreno Rutten, Hasan Kiliç en Benjamin van den Broek hebben nog een doorlopend contract en zullen dus, mits zij niet verkocht worden, ook volgend seizoen het blauw-wit verdedigen.

Vertrekken
Van vier spelers is al zeker dat ze volgend seizoen niet meer actief zullen zijn voor FC Den Bosch. Huurlingen Stijn de Looijer en Furhgill Zeldenrust keren na dit seizoen terug naar respectievelijk NEC en RKC Waalwijk. Eerder had Fred van der Hoorn al bekendgemaakt dat doelman Bruno Appels geen nieuwe aanbieding zal krijgen van de club. Casper van Beers komt volgend seizoen uit voor de amateurs van Achilles Veen.

Amateurs
Een aantal spelers binnen de huidige selectie is momenteel op amateurbasis actief en zij hebben dus geen contractuele verplichtingen. Met keeper Wesley de Ruiter zou in eerste instantie in de winterstop gesproken worden over een contract, maar dat heeft hij momenteel nog niet. Simon van Beers kreeg van de club wel een aanbieding, maar die heeft hij terzijde geschoven. Het grootste deel van de jeugdspelers is ook op amateurbasis actief; onder hen Bassou Boulghalgh, Jordy Thomassen, Teun Sebregts en Ayrton Statie. Ook de deze zomer overgekomen Çagri Kodalak en Alexander Mols komen momenteel op amateurbasis voor de club uit.

Opties
Bij een aantal spelers heeft FC Den Bosch een optie in het contract laten opnemen. Het contract van Ruben Smet en Alair Cruz Vicente loopt na dit seizoen af, maar zij hebben wel nog een optie voor twee seizoenen in hun contract. Daarnaast hebben Justin Tahapary, Stefan Stam, Jeffrey Buitenhuis en Wouter de Vogel ook een optie in hun contract, voor nog één seizoen. Update: Omdat de contracten voor 1 maart formeel moesten worden opgezegd, zijn deze opties dus niet gelicht, zo meldt een insider ons. Deze spelers komen wel in aanmerking voor een nieuw contract.

Onzeker
Blijft over een hele rits met spelers van wie de toekomst binnen FC Den Bosch nog helemaal onzeker is. Jelle de Bock, Tim Hofstede, Maarten Boddaert, Ralf Seuntjens, Tom van Weert en Istvan Bakx zijn na dit seizoen in principe vrij om te gaan en staan waar zij zelf willen.

Bron: FCDBFans.nl