FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Belangrijke overwinning in Volendam

Belangrijke overwinning in Volendam

16 maart 2014 om 16:38

FC Den Bosch heeft zondagmiddag het zespuntenduel tegen FC Volendam gewonnen. Door snel opvolgende goals van Furhgill Zeldenrust en Alexander Mols versloegen de Bosschenaren het 'andere Oranje' in eigen huis met 0-2.

De openingsfase was voor FC Volendam, maar tot echte kansen kwam het in de beginfase niet. FC Den Bosch kwam langzaam beter in de wedstrijd en was via Erik Quekel (schot voorlangs) en Bakx (schot gestopt) gevaarlijk. Volendam moest het hebben van de snelle buitenspelers; Kuwas en Marengo zorgden geregeld voor gevaar, maar een treffer viel aan beide kanten niet. De beste kansen kwamen in het tweede gedeelte van de eerste helft voor FC Den Bosch, maar het lukte Quekel en Bakx niet om de doelman te verschalken.

FC Volendam werd na rust sterker en sterker en er ontstonden hachelijke situaties voor het Bossche doel. De openingstreffer die in de lucht leek te hangen, bleef echter uit. Uit het niets kwam FC Den Bosch tegen de verhouding in op voorsprong: op aangeven van Erik Quekel scoorde Furhgill Zeldenrust de 0-1. Net daarna werd Istvan Bakx gewisseld voor Alexander Mols; laatstgenoemde scoorde bij de volgende Bossche aanval met zijn eerste balcontact de 0-2. FC Volendam zette daarna aan, maar in de counter waren de beste kansen voor FC Den Bosch. Ralf Seuntjens en Alexander Mols hadden de 0-3 op de schoen, maar verzuimden de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Uit een vrije trap leek Volendam vlak voor tijd terug te komen in de wedstrijd, maar Bruno Appels behoedde FC Den Bosch met een weergaloze redding voor de aansluitingstreffer.

FC Den Bosch stijgt door de zege weer naar de negende plaats, een plek die aan het einde van de rit recht zal geven op de play-offs. Sparta Rotterdam staat weliswaar 13e, maar Jong PSV staat op plek zeven, en die ploeg zal niet deelnemen aan de nacompetitie. FC Den Bosch speelt door de nucleaire top volgende week niet: de eerstvolgende wedstrijd is pas 30 maart weer, thuis tegen FC Oss.

Bron: FCDBFans.nl