FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Bosschenaar van de maand maart

Bosschenaar van de maand maart

1 april 2014 om 10:38

Maart begon matig met een thuisnederlaag tegen SC Telstar, maar dankzij twee achtereenvolgende zeges doet FC Den Bosch nog volop mee om de prijzen. Ook was er een oefenwinst bij NAC Breda. Welke speler blonk voor jou uit in maart?

Tegen Telstar waren zowel Benjamin van den Broek als Erik Quekel nog geschorst en dat brak FC Den Bosch lelijk op. Door een merkwaardig eigen doelpunt van Jeffrey Buitenhuis, waaraan een ogenschijnlijke buitenspelsituatie voorafging, werd de Bosschenaren fataal. Tot overmaat van ramp raakte Stefan Stam in deze wedstrijd al na zeven minuten geblesseerd, maar gelukkig bleek deze blessure mee te vallen.

Door de nederlaag tegen Telstar werd het bezoek aan Volendam een echte zespuntenwedstrijd, waarin FC Den Bosch het, na een gelijkopgaande eerste helft, in de tweede helft moeilijk kreeg. Door twee snel opeenvolgende goals van Furhgill Zeldenrust en Alexander Mols won de ploeg van Ruud Kaiser op knappe wijze toch van de Wijdbroeken. Daarmee bleef FC Den Bosch volop in de race voor de strijd om de play-offtickets.

Vanwege de nucleaire top in Den Haag werd het duel met MVV uitgesteld en speelden NAC en FC Den Bosch in een leeg Rat Verlegh Stadion vriendschappelijk tegen elkaar op vrijdagmiddag. FC Den Bosch won verrassend met 1-2 van NAC door goals van Benjamin van den Broek en Ralf Seuntjens. Eerder was al een treffer van Van den Broek afgekeurd wegens buitenspel. Bij FC Den Bosch viel Jelle de Bock in, voor het eerst sinds maanden blessureleed.

Maart werd afgesloten met de ‘derby’ tegen FC Oss, die eigenlijk een langzame dood gestorven is, getuige de slechts 150 bezoekers uit Oss. Die zagen hun ploeg de eerste veertig minuten minstens gelijkwaardig zijn aan FC Den Bosch, maar door twee goals van Erik Quekel en Maarten Boddaert werd de wedstrijd vlak voor rust al beslist. Zeldenrust maakte er in de tweede helft na een defensieve blunder 3-0 van en daarna had FC Den Bosch nog kansen om de score wat op te schroeven, maar dat liet het na.

Wie was voor jou de beste van maart? Laat het weten op onze stempagina!