FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Den Bosch wankelt, maar neemt drie punten mee

Den Bosch wankelt, maar neemt drie punten mee

13 april 2014 om 18:42

FC Den Bosch heeft zondagmiddag met heel veel pijn en moeite met 2-4 gewonnen in het duel met Achilles '29. De Bosschenaren stonden bij rust al met 0-3 voor in Groesbeek, maar met een speler minder kwam Achilles nog terug tot 2-3.

FC Den Bosch begon met Maarten Boddaert in het centrum. Hij verving de geschorste Tim Hofstede. Justin Tahapary maakte zijn opwachting als rechtsback. Al na acht minuten kon het bomvolle uitvak voor de eerste keer juichen; Benjamin van den Broek kopte de bal op Erik Quekel, die met het hoofd de 0-1 aantekende. Achilles '29 ging daarna zeer stevig de duels in, met als gevolg dat Furhgill Zeldenrust na een schandalige schop geblesseerd het veld moest verlaten. Scheidsrechter Blank maakte er sowieso een puinhoop van, want even later ontsnapte FC Den Bosch toen Stefan Stam hands maakte in zijn eigen strafschopgebied. In de fase daarna had FC Den Bosch ook een strafschop moeten krijgen na wederom hands en verdediger Edwards van Achilles ontsnapte ook aan rood toen hij veel te laat inkwam op Benjamin van den Broek.

Zes minuten voor rust werd Erik Quekel op twintig meter van het strafschopgebied onderuit getrokken. Waar normaal gesproken Barry Maguire de aangewezen man is om de vrije trappen te nemen, deed Maarten Boddaert dat nu. Hij schoot de bal heerlijk in de kruising: 0-2. De volgende aanval werd wederom bekroond met een doelpunt; een uittrap van Appels werd doorgekopt door Ralf Seuntjens, waarna Erik Quekel niet faalde voor het vijandelijke doel.

Toen verdediger Edwards na 53 minuten zijn tweede gele kaart kreeg, leek het voor FC Den Bosch een kwestie van uitspelen. Niets was echter minder waar. Na een uitgespeelde aanval kon invaller Frank Hol van dichtbij de 1-3 maken. Plotseling kreeg Achilles de geest, waar FC Den Bosch in slaap was gevallen. Bruno Appels moest twee keer gestrekt op schoten van de semi-profs, maar twintig minuten voor tijd was hij kansloos toen wederom Hol kon scoren na balverlies van Maarten Boddaert. Die verspeelde even later wederom de bal, maar dankzij Bruno Appels bleef FC Den Bosch op voorsprong.

Diezelfde doelman moest steeds op zijn hoede zijn voor de verraderlijke wind. Een vrije trap van de keeper van Achilles waaide bijna binnen, maar Appels kon met een uiterste krachtsinspanning de bal nog plukken. In de allerlaatste minuut kreeg Erik Quekel de bal op de punt van de zestienmeter. De aanvaller schoot de bal op de doelman, maar invaller Hasan Kiliç kopte de bal, tot grote vreugde van de meegereisde supporters, in het lege doel. Arbiter Blank besloot daarna onmiddelijk af te fluiten.

Door de overwinning staat FC Den Bosch nu nog steeds vijfde, met evenveel punten als de nummer 3 en 4. Het doelsaldo van die ploegen (Excelsior +26) en VVV-Venlo (+3) is echter wel beter dan dat van FC Den Bosch, dat nu 58 doelpunten voor en tegen heeft. Aanstaande vrijdag wacht FC Eindhoven, nummer zes van de ranglijst, dat vier punten minder heeft dan FC Den Bosch.

Bron: FCDBFans.nl (Foto: Frank van Engelen)