FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Zelfs Liesveld kan Bosch punt niet voorkomen

Zelfs Liesveld kan Bosch punt niet voorkomen

21 april 2014 om 17:07

FC Den Bosch heeft vandaag in een zinderende pot met 1-1 gelijkgespeeld tegen Dordrecht. Die prestatie was extra knap omdat scheidsrechter Liesveld keer op keer vreemde beslissingen nam, niet toevallig in het nadeel van FC Den Bosch.

Moreno Rutten leek in eerste instantie fit genoeg te zijn. De back kampt met een oogontsteking, maar bleek na de warming-up toch onvoldoende te kunnen zien. Justin Tahapary verving hem. FC Den Bosch trapte af met de wetenschap dat een punt voldoende was om plaatsing voor de play-offs af te dwingen. FC Dordrecht moest echter winnen om in het spoor van Willem II te blijven. Het duel ging in de eerste twintig minuten gelijk op, met een paar kansjes aan beide kanten. De beste was voor FC Den Bosch; Erik Quekel kopte een voorzet over.

Plotseling was daar op slag van rust een gapend gat aan de linkerkant van de Bossche defensie. De situatie had een sterke buitenspellucht, maar er werd niet gevlagd. Bruno Appels dook richting de bal, maar de Bossche doelman bracht daarbij volgens de arbitrage een Dordrecht-speler ten val. Ex-Bosschenaar Fortes wist wel raad met het buitenkansje. FC Den Bosch wist dat het nu een doelpunt moest maken, en via Barry Maguire had het daar ook een kansje toe. De stift van de middenvelder mislukte echter.

FC Den Bosch probeerde steeds meer om het doelpunt te forceren. Istvan Bakx raakte met een laag schot de paal en trof even later de vuisten van doelman Warner Hahn. Even daarna bracht trainer Ruud Kaiser spits Tom van Weert in de plek van Justin Tahapary. Daarna viel het verdiende doelpunt; Ralf Seuntjens schoot vanaf een meter of twintig de bal onder doelman Hahn door nadat de bal uit het strafschopgebied was weggewerkt.

Vanaf dat moment ging FC Dordrecht alles of niets spelen. De beste kansen waren echter voor FC Den Bosch. Tom van Weert werd in het strafschopgebied ten val gebracht, maar kreeg een onbegrijpelijke gele kaart van Richard Liesveld. Erik Quekel scoorde de 2-1, maar de spits werd onterecht teruggefloten wegens buitenspel. Dat gebeurde echter pas zo'n vijf seconden nadat Quekel de bal had aangenomen. Aan de andere kant haalde Barry Maguire nog een bal van de lijn.

Toen een verdediger van FC Dordrecht geel kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler, reageerde ook trainer Ruud Kaiser woedend. Vlak voor tijd ging de keeper van Dordrecht nog mee met een hoekschop, maar dat leidde slechts tot een counter waarbij Maarten Boddaert vanaf veertig meter nipt het doel miste. Het behaalde punt werd in De Vliert gevierd als een overwinning. FC Den Bosch moest de laatste minuten ook nog verder met een speler minder, toen Tom van Weert een schandalige tweede gele kaart kreeg nadat hij wederom ten val was gebracht in het strafschopgebied.

Door het punt is FC Den Bosch nu verzekerd van de play-offs. Vrijdag wacht nog een ontmoeting in Helmond, tegen een ploeg die nergens meer om speelt. FC Den Bosch staat, door de nederlaag van VVV-Venlo, nu op de vierde plaats. Die plek geeft recht op een ontmoeting met Excelsior in de halve finale van de play-offs. Echter kan de ploeg van Ruud Kaiser niet rustig aan gaan doen. Nummer zes FC Eindhoven staat op twee punten, en die ploeg speelt op de slotdag tegen Achilles '29. FC Volendam staat drie punten achter op FC Den Bosch, en ontmoet VVV in Venlo.

Bron: FCDBFans.nl