FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
FC Den Bosch in halve finale play-offs

FC Den Bosch in halve finale play-offs

25 april 2014 om 22:59

FC Den Bosch heeft zich vrijdagavond geplaatst voor de halve finales van de play-offs. Op bezoek bij Helmond Sport werd met 1-2 gewonnen, waardoor nu een dubbele ontmoeting met Excelsior op de rol staat.

FC Den Bosch begon overtuigend aan het duel, in de wetenschap dat bij winst plek vier verzekerd was. De eerste kans was voor Erik Quekel, die de bal niet lekker mee leek te krijgen en in kansrijke positie maar een rollertje wist te produceren. De volgende aanval strandde via Ralf Seuntjens op de doelman van Helmond Sport. Even later leek FC Den Bosch op voorsprong te komen, maar Erik Quekel stond buitenspel toen hij het de bal tegen de touwen schoof. De treffer van de spits werd derhalve afgekeurd. Barry Maguire had even daarna een goede kans, maar hij schoot na een lange rush heel ver naast.

Uitgerekend op de verjaardag van Johan Cruijff ging een van de gulden voetbalwetten op: FC Den Bosch benutte de kansen niet, de eerste kans voor Helmond was direct raak. Uit een hoekschop kopte Teijsse de 1-0 achter Bruno Appels. Dat was een forse tegenslag voor FC Den Bosch, dat zichtbaar minder ging spelen. Het duel werd alsmaar fysieker, waardoor FC Den Bosch niet aan het combinatiespel toekwam. In kansrijke situaties was de passing te onzuiver om tot de gelijkmaker te komen.

In de tweede helft creëerde Helmond wederom een aantal gevaarlijke situaties uit dode spelmomenten. Een keer moest Bruno Appels gestrekt, toen Koc een afvallende bal op de pantoffel nam. Plotseling was daar na een aanval Istvan Bakx, die lang wachtte, maar de bal beheerst in de verre hoek prikte. De volgende kans liet het Bossche uitvak helemaal exploderen; via Benjamin van den Broek kwam de bal bij Erik Quekel, die van dichtbij binnenschoot.

Helmond was niet van zins om het maar te laten lopen. De ploeg van Jan van Dijk kon zelf weliswaar niets meer halen, maar in de laatste minuten speelde de doelman van Helmond Sport op rechtsbuiten. De ballen werden hoog voor de pot gegooid, maar tot echte kansen kwam het niet meer. Ralf Seuntjens probeerde het lege doel te bereiken met een stift van eigen helft, maar die bal was niet hard genoeg.

FC Den Bosch is nu zeker van de vierde plaats en gaat op donderdag 8 mei om 19:45 thuis tegen Excelsior aantreden. Op 11 mei is de return dan om 14:30 op Woudestein. Mocht FC Den Bosch de finale halen, dan zal het daarin uitkomen tegen De Graafschap, Fortuna Sittard of de nummer zestien van de eredivisie.

Bron: FCDBFans.nl