FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Rode kaart Hofstede wordt Den Bosch fataal

Rode kaart Hofstede wordt Den Bosch fataal

8 mei 2014 om 22:56

FC Den Bosch is zo goed als uitgeschakeld in de play-offs. De Bosschenaren kwamen nog wel op een 1-0 voorsprong, maar na een rode kaart voor Tim Hofstede vlak voor rust kantelde het duel in Kralings voordeel. De eindstand was 1-3.

Met Hasan Kiliç op de plaats van de geschorste Ralf Seuntjens en Furhgill Zeldenrust terug in de basis op de plek van Alexander Mols begon FC Den Bosch aan het eerste duel in de halve finales. In een kolkende Vliert begon het duel wat rommelig. Uit een van de eerste kansen schoot Erik Quekel de 1-0 binnen; na goed terugleggen van Benjamin van den Broek schoot Erik Quekel via wat mensen de bal in het doel. Na die treffer nam FC Den Bosch de overhand, maar tot heel veel kansen leidde dat niet. Dat was echter geen reden tot paniek; tot vlak voor rust had Excelsior geen schot tussen de palen gelost. In de 44e minuut werd alles anders; Lars Veldwijk ontsnapte, Tim Hofstede trok hem onderuit. De verdediger mocht inrukken, de vrije trap werd overgeschoten.

Na de rust viel Jelle de Bock in voor Istvan Bakx. De tweede helft was Excelsior de betere ploeg. Erik Quekel kreeg nog een halve kans uit een counter, maar hij kreeg de bal niet onder controle. De grootste waarschuwing kwam zo'n twintig minuten voor tijd, toen een afstandsschot van de Kralingers op de lat uiteenspatte. Een minuut later was het alsnog raak; Ricky Kruys schoot van afstand de bal in de verre hoek. De volgende goal was nog mooier: uit een voorzet van Botaka nam Fischer de bal ineens op de pantoffel, de bal zeilde via de onderkant van de lat binnen. Vlak voor tijd zette Kevin Vermeulen de Rotterdammers met een krul met anderhalf been in de finale.

FC Den Bosch moet volgende week minimaal drie goals maken op Woudestein om nog aanspraak te maken op de finale. Dat zal in ieder geval moeten gebeuren zonder Tim Hofstede, die door de KNVB geschorst zal worden.

Bron: FCDBFans.nl