FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Geen wonder van Woudestein

Geen wonder van Woudestein

11 mei 2014 om 18:16

FC Den Bosch is er niet in geslaagd een 1-3 achterstand om te buigen tegen Excelsior. Een snel doelpunt gaf het bomvolle uitvak nog hoop, maar FC Den Bosch verloor uiteindelijk terecht met 2-1. Het seizoen is daarmee voorbij.

Ralf Seuntjens was terug van een schorsing en keerde direct terug in de basis. Centraal achterin speelden Maarten Boddaert en Stefan Stam, op de flank Justin Tahapary en Moreno Rutten. Het eerste kwartier waren er weinig kansen, maar de eerste voor FC Den Bosch vloog gelijk het doel in: Barry Maguire zette Ralf Seuntjens alleen voor het doel, die knap afrondde. Excelsior leek te schrikken van de tegentreffer, maar FC Den Bosch kreeg het niet voor elkaar om snel de 0-2 te maken. De beste kansen in het verloop van de eerste helft waren voor Excelsior, uit enkele standaardsituaties waren de Rotterdammers gevaarlijk. Op slag van rust had Lars Veldwijk de 1-1 moeten maken, maar schoof hij de bal voorlangs.

Al vrij snel in de tweede helft kreeg FC Den Bosch een vrije trap op een mooie plek, maar Istvan Bakx schoot in de muur. Excelsior was gevaarlijker, maar met dank aan Bruno Appels en het nodige fortuin bleef FC Den Bosch nog overeind. Een halfuur voor tijd ging FC Den Bosch alles of niets spelen: Tom van Weert kwam voor Justin Tahapary. De zo gewenste 0-2 kwam er niet. Nadat Excelsior al de paal had geraakt en Appels nogmaals handelend moet optreden, maakte Veldwijk er met een lob 1-1 van. Met een enorme pegel twee minuten voor tijd maakte diezelfde spits een einde aan alle Bossche hoop op het bereiken van de volgende ronde.

Bron: FCDBFans.nl