FC Den Bosch

SeunFans

Fansite van de Seun of God
Afrika vernoemt land naar Ralf Seuntjens

Afrika vernoemt land naar Ralf Seuntjens

1 april 2016 om 08:30

Het overkoepelende orgaan der regeringsleiders van het continent Afrika heeft unaniem besloten om een land naar Ralf Seuntjens te vernoemen. Vanaf heden zal ‘Senegal’ bekend staan als ‘Seunegal’.

Op die manier willen de Afrikaanse landen de lange Bredanaar, die in die landen bekend staat als een groot voorbeeld voor de kansarme jeugd, vereren. Voor Seunegal, het land dat voorheen voornamelijk bekend was van de autorally Parijs-Dakar, is het de ideale manier om weer enigszins onder de aandacht te komen. De voormalig Franse kolonie is overwegend islamitisch, maar vanaf heden wordt er vijf keer per dag naar de Seun gebeden, in plaats van naar Mekka.

Premier Mohammed Dionne, een groot fan van Seuntjens, reageert opgetogen: "Vanaf vandaag ben ik premier van Seunegal, een enorme eer", aldus de regeringsleider tegenover Sky News. "Na alle rampspoed die dit continent de afgelopen jaren ten deel is gevallen, is dit echt een enorme opsteker. Dit is de beste dag van mijn leven."

Seuntjens is overigens niet de eerste Europeaan naar wie iets vernoemd is in Afrika. In de haven van Bata, een kustplaats in Equatoriaal-Guinea, ligt sinds enkele jaren een vissersboot die vernoemd is naar Daan Disveld. "Niemand heeft ook maar enig idee hoe die ooit is komen bovendrijven", aldus de plaatselijke burgemeester. "Vonden we dus wel toepasselijk."

Bron: SeunFans